Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předsilvestrovské TOULAVÉ TLAPKY 29.12.2017

Poslední pátek v roce 2017 jsme vyrazili na tradiční kynologickou akci – tzv. „Přesilvestrovské Toulavé tlapky“. Sraz účastníků byl nahlášen na 9:00 hodinu na Bíloveckém nádraží, akce byla určena i pro veřejnost, a tak se jí zúčastnila jedna odvážná paní, kterou v brzké době přivítáme na výcviku v nadcházejícím cvičebním kynologickém roce. Celkem na předem určené místo v domluveném čase dorazilo 8 členů a 2 rodinní příslušníci bez psů, 1 rodinný známý se psem a také 1 rodinný příslušník se psem J, dále jedna paní z řad veřejnosti, jak už bylo zmíněno. Celkem vyrazila naše skupina v počtu 13 účastníků do okolí Bílovecka.

Po krátkém čekání na opozdilce jsme se těsně po deváté hodině vydali na 8 km dlouhou trasu, která vedla směr Hublesku, kolem místního zámečku, dále jsme míjeli jezírka a mířili  směr Bílov, kde místní sportovní restauraci v 11 hodin čekal nápor turistů. V Bílově jsme se občerstvili, napojili a po cca 2 hodinách vyrazili na druhou polovinu trasy přes cvrček směr Bílovec. U Bílovce už se každý vydával svým směrem, a tak jsme kolem druhé hodiny zdárně završili Toulavé tlapky roku 2017 opět na výchozím bodě – na nádraží v Bílovci.

Lepší počasí jsme si nemohli ani přát, po Vánocích na blátě, nám na naši poslední akci ve starém roce počasí opravdu přálo a přes noc nám nasněžilo krásnou bílou peřinu, která vydržela celou procházku. Venkovní teplota se držela kolem nuly a bylo příjemné bezvětří a jasno. Sněhová peřina dodávala celé procházce ten správný, příjemný, zimní ráz.

Foto zde: posléze