Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubový přebor 2022

6. 6. 2022

Jen co jsme ukončili přípravy nácviku na jednotlivé zkoušky z výkonu koncem dubna, mimochodem, zkoušky naši členové splnili všichni, začaly tréninkové přípravy na naši nejvýznamnější akci roku, Klubový přebor. Opět jsme ho vrátili tam, kde byl vždy, do jarních měsíců.

Ač to ze začátku nevypadalo na dostatečnou účast, přestože je takovým nepsaným pravidlem, že tohoto klání se mají účastnit všichni členové, nakonec jsme do všech třech upravených kategorií náročnosti zapsali po 7 závodních dvojicích.

Den D nastal 28.5.2022 v 8 hodin, počasí příjemné, pan rozhodčí Surovec dobře naladěn, ředitel závodu Honza Gebauer připraven, ceny nachystány( opět děkujeme sponzorům firmě SEDUPA a MVDr. Dvořákovi), buchty napečeny, maso na gril naloženo, baterie ve foťáku nabity a tak nic nebránilo tomu, aby první závodník v kategorii ZZO special nastoupil.

V nejnižší kategorii, tedy již zmíněné ZZO special soupeřili členové, kteří ještě nesplnili žádné zkoušky, mají štěňátko, nebo jsou u nás teprve krátce. O první místo zde zabojovali dva borci se stejným počtem bodů, rozhodl pak vyšší počet bodů za přivolání a tak si pohár odnášela nejmladší závodnice Izabella Matúš s Honey.

V kategorii ZM special, pro psy s alespoň jednou splněnou zkouškou, nebo ty, kteří dochází na výcvik déle, zabodoval stylem přišel – viděl – zvítězil Matěj Karlík s Maggie.

V kategorii nejvyšší ZZO1 special, pro ty nejlepší z nejlepších se opět po několika letech vrátil putovní pohár Standovi Horákovi a jeho psímu seniorovi, který stále podává ty nejlepší výkony, Anndymu.

Jsme rádi, že se závodů zúčastnili i letošní nováčci, kteří si vše teprve osvojují a také nás těší, že i nejvyšší kategorie byla solidně zaplněna, to znamená, že se svými psy ve výcviku děláte pokroky.